Sjouwers Special tijdens Open Monumentendagen

In het weekend van 10 en 11 september wordt een Sjouwers Special georganiseerd tijdens de Open Monumentendagen. Schrijver Frank Antonie van Alphen neemt u mee langs haven en kade voor bijzondere verhalen.
Zowel zaterdag 10 september als zondag 11 september kunt u zich drie keer per dag aansluiten voor een wandeling: om 12:00, om 14:00, en om 16:00. Startplaats: ’t Besiendershuys, het historische pand waar in vroeger dagen de belastinginspecteur, de speurder naar vrachtschepen, woonde.
Kosten voor de wandeling bedragen tien euro per volwassen persoon. Bedrag voor deelname graag voorafgaand aan de wandeling contant afrekenen.

Schrijver Frank Antonie van Alphen neemt u mee langs haven en kade voor bijzondere verhalen.

Schrijver Frank Antonie van Alphen neemt u mee langs haven en kade voor bijzondere verhalen.
Foto: Michel Gonlag

Wandel mee van het historische Besiendershyus naar museum de Bastei terug over de kade richting Waalhaven waar het Binnenvaartmuseum Nijmegen ligt. Gehuisvest op de oude radersleepboot Jos Vranken. Waarop zich ook het KSCC bevindt, het Katholiek Sociaal Cultureel Centrum. In het binnenvaartmuseum kunt u na de zo’n anderhalf uur durende wandeling op het gemakje een kijkje nemen in dat museum. Over beter gezegd: u krijgt een inkijkje in de wereld die binnenvaart heet. Het is voor velen ‘van die van de wal’ nog altijd een enigszins raadselachtig bestaan, dat van de binnenvaartschipper.
Heeft u wel eens van de Lange Wapper en de Boezehappert gehoord?! Want niet alleen leven er markante mensen op het water, maar ook merkwaardige wezens onder water.

over Sjouwers en Schippers

Voor meer informatie: https://frankantonie.nl/